Stiri

Sony suspendă toate livrările de hardware și software PlayStation, vânzările digitale în Rusia

Ce s-a intamplat? Sony a devenit cea mai recentă companie care a anunțat că își retrage produsele și serviciile din Rusia după invazia Ucrainei de către țară.

Mișcarea vine la scurt timp după ce Sony a decis să suspende vânzările Gran Turismo 7 în regiunile rusești.

„Sony Interactive Entertainment se alătură comunității globale pentru a cere pacea în Ucraina”, a scris compania într-un comunicat. „Am suspendat toate livrările de software și hardware, lansarea Gran Turismo 7 și operațiunile PlayStation Store din Rusia.”

În plus, Sony a spus că va sprijini ajutorul umanitar printr-o donație de 2 milioane de dolari către Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și ONG-ului internațional Salvați Copiii, pentru a ajuta victimele invaziei.

În altă parte, Bungie, care este în proces de achiziție de către Sony, a anunțat că suspendă toate vânzările și comerțul cu Destiny 2 în Rusia și Belarus.

Jucătorii din acele regiuni vor putea în continuare să joace conținutul Destiny 2 pe care l-au achiziționat deja și să descarce jocul gratuit, dar nu vor mai putea achiziționa conținut nou sau Silver.

Lista companiilor care își retrag serviciile și produsele din Rusia continuă să crească. Microsoft, Activision Blizzard, Epic Games, Netflix, Mastercard, Visa, Paypal, EA, Amazon, CD Projekt Red, Ubisoft, Apple și Take-Two sunt doar câteva dintre numele care au luat măsuri.

Iar The Verge notează că Nintendo și-a pus eShop-ul rusesc în modul de întreținere, deoarece procesorul său de plăți a suspendat procesarea rublelor. În plus, gigantul japonez de jocuri a amânat Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp după invazie.

Am văzut, de asemenea, furnizorul de servicii de internet Cogent și-a încheiat serviciul cu clienți din Rusia, iar Lumen Technologies, un alt furnizor de internet, tocmai a anunțat că își încetează operațiunile în Rusia.

Acesta din urmă se numără printre clienții săi ruși pe furnizorii de telecomunicații Rostelecom, TransTelekom și operatorii de telefonie mobilă MTS, Megafon și VEON.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 4

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *