StiriSanatateTehnologie

Fostul inginer nuclear DoD conduce noul startup din Seattle care dezvoltă tehnologie de purificare a aerului

Sosirea pandemiei a forțat lumea să se îndepărteze, dar cum rămâne cu lucrătorii esențiali din spații înguste, slab ventilate, care nu aveau această opțiune?

Pentru Branden Doyle, un fost inginer nuclear pentru Departamentul de Apărare al SUA, acest scenariu a reprezentat o problemă serioasă de siguranță a sănătății pentru portavioanele și submarinele la care a lucrat.

Experiența sa a condus la crearea startup-ului din Seattle Violett, care a dezvoltat tehnologia de dezinfectare a aerului folosind lumina ultravioletă.

Doyle și echipa sa au efectuat teste amănunțite asupra produselor existente de filtrare a aerului, dar nu au putut găsi soluții eficiente. „Au fost afirmații cu privire la cutii care nu erau neapărat adevărate atunci când le-ați testat”, a spus Doyle. „Știam că dacă voi găsi o soluție, va trebui să o fac eu.”

Fondată la sfârșitul anului 2020, compania vinde și livrează acum produse în principal pentru îngrijirea sănătății și îngrijirea bătrânilor, dar ajunge și la școli și centre de fitness. A obținut 400.000 de dolari anul trecut de la investitori.

Folosind experiența lor extinsă în inginerie, tehnologie și biologie moleculară, Doyle și co-fondatorul său Jessie Perez au trebuit să regândească complet tehnologia de bază pentru purificarea aerului portabil.

În produsul lor, aerul intră în baza unității prin toate direcțiile și trece mai întâi printr-un prefiltru HEPA pentru a elimina orice particule mari și poluanți. În camera de lumină, o tehnologie unică de ciclon reține apoi aerul mai mult decât ofertele concurente, a spus Doyle, și maximizează expunerea la UVC, ucigând în mod eficient orice agenți patogeni din sistem. Aerul dezinfectat este apoi eliberat înapoi în cameră.

Cu acest nivel ridicat de dezinfecție, aproximativ 800 de metri pătrați pot fi purificați în doar 15 minute, a spus Doyle, care a petrecut mai bine de 12 ani cu șantierul naval Puget Sound.

„Am avut o tehnologie atât de importantă în timpul pandemiei, când oamenii mureau și știam că putem salva vieți dacă o scoatem mai repede”, a spus Doyle. Cea mai mare provocare a fost să-și echilibreze slujba cu normă întreagă de zi la DoD cu dezvoltarea lui Violett, dar impactul produsului l-a determinat pe Doyle să meargă cu normă întreagă pe Violett.

Compania are trei angajați cu normă întreagă. Perez a petrecut doi ani la Nanostring înainte de a fonda Violett cu Doyle.

Violett a fost recent finalist la Seattle Angel Conference din noiembrie.

Violett intenționează să-și extindă modelul de afaceri cu soluții industriale, cum ar fi integrarea directă HVAC și chiar să abordeze probleme globale, cum ar fi poluarea apei cu dezinfectarea apei rentabilă.

L-am întâlnit pe Doyle pentru această funcție Startup Spotlight. Continuați să citiți pentru răspunsurile sale la chestionarul nostru.

„Sosul nostru secret” este: Tehnologia noastră. Știu că mulți oameni probabil spun asta, dar avem tehnologie care permite produsului nostru să funcționeze mult mai bine decât orice altceva există. Avem, de asemenea, o echipă care a petrecut ani de zile proiectând, cercetând și perfecționând acest lucru. Avem echipa potrivită și avem tehnologia potrivită pentru a perturba spațiul de purificare a aerului.

Cea mai inteligentă mișcare pe care am făcut-o până acum: să găsim oameni buni cu care să lucrăm și consilieri buni care să ne ajute să mergem pe calea cea bună. Fiind un inginer de carieră care a condus echipe, dar nu a format niciodată o companie înainte, îmi place să mă înconjesc de oameni mai inteligenți decât mine în multe domenii diferite și aș recomanda asta tuturor. Chiar dacă ești un antreprenor de cinci ori, este totuși o idee grozavă pentru că poți ști doar atât de multe. Am o mulțime de oameni cu adevărat inteligenți în jurul meu acum, care mă ajută să ne asigurăm că mergem în direcția corectă.

Cea mai mare greșeală pe care am făcut-o până acum: atunci când creștem o echipă, este important să ne acordăm timp pentru a ne asigura că se potrivește cu adevărat înainte de a face pasul, deoarece startup-urile sunt dificile și nu sunt pentru toată lumea. Este o investiție mare când aduci pe cineva și nu funcționează. Așadar, acordați-vă mult timp înainte pentru a vă asigura că aveți cât mai mult posibil.

Cel mai mare lucru pe care îl căutăm atunci când angajăm este: dorința de a vă sufleca mânecile și de a face tot ce este necesar. Dacă ai pe cineva care dorește cu adevărat să facă un lucru, dar nu va fi dispus să facă alte lucruri, nu se va potrivi bine pentru un startup în stadiu incipient. Poate într-un an sau doi, vor contribui perfect, dar probabil că se vor epuiza și vor fi mai mult o povară decât un ajutor.

Care este singurul sfat pe care l-ai da altor antreprenori abia la început: Găsește un set bun de mentori care au făcut ceea ce faci înainte și intervievează-i atât cât îți vor permite înainte de a începe. Intră cu ochii deschiși. Din fericire pentru mine, sunt genul care, odată ce încep să fac ceva, voi face să se întâmple, indiferent de ce. Dar nu toată lumea este așa. Trecând prin ceea ce am trecut, nu mi-ar plăcea să văd oameni care încearcă să facă asta — să-și părăsească slujba și apoi să realizez că este cu adevărat greu, mai stresant și mai frustrant. Așadar, ieșiți și găsiți și faceți cereri pentru a vorbi cu persoane pe care nu le cunoașteți, care au mai făcut-o înainte. În cea mai mare parte, oamenii sunt mai mult decât dispuși să împărtășească cunoștințele pe care le-au dobândit cu oamenii care doresc să facă asta. Luați-vă timp înainte.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 4

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *