Stiri

Surpriza, consternarea și încântarea salută decizia Amazon de a-și închide librăriile fizice

Reacționând la o întorsătură a intrigii pe care mulți nu au văzut-o să vină, iubitorii de cărți, vânzătorii și observatorii Amazon au fost surprinși miercuri de vestea că compania își abandonează librăriile și alte două linii de magazine fizice de vânzare cu amănuntul.

„Este o veste șocantă”, a spus John Rossman, fost director al Amazon și autor de cărți precum The Amazon Way și Think Like Amazon. „Acesta este cel mai surprinzător lucru pe care l-am auzit de la Amazon de mult timp.”

Motivul, a spus Rossman, este că Amazon părea să dezvolte toate aceste mărci și canale fizice diferite de retail, ca parte a unei experiențe integrate, fără efort, pentru clienți.

În multe cazuri, a subliniat el, magazinele au servit nu numai ca puncte de vânzare cu amănuntul, ci și ca depozite pentru ridicarea și returnarea clienților.

Probabil că Amazon a decis că este timpul să încheie experimentele cu aceste magazine, după câțiva ani în care a încercat să corecteze economia unității, a spus el. Mișcarea sugerează că Amazon vede mai promițătoare pentru produse alimentare, în special pentru a sprijini o strategie de implicare mai frecventă a clienților și achiziții. Oamenii cumpără lapte mai mult decât cumpără cărți.

Mișcarea spune ceva despre abordarea CEO-ului Amazon, Andy Jassy, după ce l-a înlocuit pe Jeff Bezos în acest rol?

„Este doar un set nou de ochi și o perspectivă diferită”, a spus Rossman. „Cred că ar putea face parte din regândirea și re-raționalizarea totul, în special aceste investiții mari, intensive în capital.”

What's your reaction?

Related Posts

1 of 4

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *