Stiri

Elon Musk face mai mult pentru Ucraina decât sancțiunile SUA

Mișcarea lui Musk de a oferi Ucrainei internet prin satelit merită laudă – și ridică întrebări cu privire la ce fac cu adevărat guvernul SUA și aliații săi pentru țară.

Ar fi un eufemism să-l numim pe Elon Musk o figură controversată.

Pentru unii, antreprenorul notoriu de spectaculos, care într-o zi este cea mai bogată persoană de pe planetă, este o figură aproape mesianică, stil Steve Jobs; un vizionar care duce omenirea în locuri noi și interesante.

Pentru alții, el este un bărbat-copil petulant care trebuie să plătească mai multe taxe și să petreacă mai puțin timp pe rețelele sociale.

Dar, uneori, înclinația lui Musk pentru rețelele de socializare – și luarea unor decizii neplăcute – poate fi un lucru foarte bun.

La mai puțin de 12 ore după ce viceprim-ministrul Ucrainei, Mykhailo Federov, i-a cerut lui Musk să furnizeze Ucrainei posturi Starlink pe Twitter, Musk a anunțat că serviciul din era spațială este disponibil în țara aflată în conflict.

Este o întoarcere impresionantă și o decizie umanitară demnă de laudă din partea lui Musk… Dar, așa cum au subliniat unii internauți, este o mișcare care subliniază cât de ineficient a fost guvernul SUA în abordarea invaziei șocante a Ucrainei de către Rusia.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 4

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *